Crap in crustă de susan cu sos de rodii şi mere
PrinteazaCrap in crustă de susan cu sos de rodii şi mere
- 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.)
- 100g făină
- 2 ouă
- 100g seminţe de susan
- 2 rodii
- 2 tulpini de telină
- 4 mere
- 100g unt
- 300ml ulei pentru prăjit
- 1 lămâie
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă rasă busuioc uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se presară fileurile de crap cu sare şi piper, se trec prin făină, apoi prin ou bătut şi, la final, prin seminţele de susan.
Se presează bine pentru ca susa nul să se lipească de fileuri. Si prăjesc în uleiul bine încins până ce se rumenesc pe toa te părţile. Se scot pe şerveţel absorbante, se acoperă cu ur capac şi se păstrează la cald .
Separat, se călesc într-o tigaie mare, în 50g unt, ceapa tocată mărunt şi tulpinile de ţelină tăiate în segmente de circa 4 cm.
După 5 minute se adaugă miezul de rodie şi 1 măr dat pe răzătoarea mare. Se pun în tigaie şi zahărul, zeama şi coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică, busuiocul şi se potriveşte de sare şi piper.
Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă să mai fiabă la foc mic 3-4 minute.
Merele rămase, necurăţate de coajă, se taie în felii de circa 2mm grosime şi se prăjesc în untul rămas, la foc iute, 2-3 minute.
Se serveşte câte un fileu de crap la o porţie, cu rondele de măr şi cu sosul de rodii.
Pofta buna!