Crap in sos de vin
PrinteazaCrap in sos de vin
- 4 bucăţi file de peşte
- 200ml vin alb sec
- 250g smântână
- 1 gălbenuş de ou
- 1lingură zeamă de lămâie
- 1 leg. pătrunjel
- 50ml ulei
- 1 leg. ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă fileul de peşte, apoi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte fileul de crap în ulei până ce se rumeneşte bine pe ambele părţi, apoi se scoate pe o farfurie si se păstrează acoperit la cald.
In grăsimea rămasă se căleşte 2-3 minute ceapa tocată mărunt, se stinge cu vinul şi se lasă să fiarbă la foc mic.
După 5 minute se adaugă smântână amestecată cu gălbenuşurile de ou, pătrunjelul tocat mărunt, zeama de lămâie şi se potriveşte de sare şi piper.
Se pun în sos fileurile de crap, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic 20-25 minute. Se serveşte fileul de crap fierbinte cu sos şi cu garnitură de cartofi natur.
Pofta buna!