Crap infasat in praz si morcovi
PrinteazaCrap infasat in praz si morcovi
- 800g file de crap
- 3 fire de praz
- 4 morcovi
- l50 ml ulei
- 1 vârf cuţit curry
- 2 linguri busuioc
- 2 pahare vin alb demidulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală peştele şi se condimentează după gust cu curry, busuioc, sare şi piper. Prazul se spală, se curăţă şi se toacă.
La fel şi morcovii. Se pun într-un castron, se sărează, se piperează şi se parfumează cu busuioc.
Se alege o tavă potrivită ca dimensiuni, în care se aşază jumătate din cantitatea de praz. Se stropeşte din belşug cu ulei.
Deasupra se pun feliuţe de niorcovi şi se,stropesc toate cu jumătate din cantitatea de vin. Peste ele se aşază peştele.
Deasupra peştelui se presară restul de praz, apoi câteva feliuţe de morcovi. La sfârşit, se toarnă şi cel de-al doilea pahar cu vin. Se ţine la cuptor pentru 35 de minute.
Pofta buna!