Crap cu orez integral
PrinteazaCrap cu orez integral din: crap, orez, amestec de ciuperci, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, tarhon, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 4 crapi mai mici
- 150 g orez integral
- 400 g amestec de ciuperci
- o lingura pasta de tomate
- 4 rosii
- 3 ardei capia
- o ceapa rosie
- un ardei iute
- o lingura cu tarhon tocat
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă cu sare şi se păstrează la cald. Crapii se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi şi se spală. Se stropesc cu ulei, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se toarnă o cană cu apă şi se introduc în cuptorul încins.
Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Doi ardei capia, ardeiul iute şi roşiile se toacă şi se pun în boluri separate.
Se încing trei linguri cu ulei într-o cratiţă, se călesc ceapa şi ardeii, se adaugă roşiile, sare şi piper.
Se toarnă o cană cu apă în care s-a dizolvat pasta de tomate, se fierb până scade puţin sosul şi se adaugă tarhonul tocat. Se fierbe cinci minute, apoi se pasează cu un blender.
Ardeiul capia rămas se taie cuburi şi se căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă ciupercile, sare, piper, pătrunjel tocat şi se prăjesc 10 minute.
Se serveste totul cald alaturi de sosul picant, presarat cu patrunjel tocat.
Crap cu orez integral
Pofta buna!