Crap pe orez din: crap, orez, ceapa, morcovi, stafide, nuci, sare, piper, foi de dafin, ulei, marar, patrunjel.
Ingrediente:
un crap de 1,5 kg
2 cani orez
3 cepe
2 morcovi
o mana de stafide
o mana de nuci
sare
piper
2 foi de dafin
ulei
o legatura cu marar si patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se curăţă peştele şi se porţionează în bucăţi potrivite, se şterge bine de apă, se sărează, se unge cu ulei şi se dă deoparte.
Intr-o cratiţă se pune orezul spălat, se adaugă ulei aproape cât grosimea stratului de orez, se pun cepele curăţate şi tăiate în patru, morcovii curăţaşi şi tăiaţi rondele, un praf de sare şi se dau la foc potrivit, cinci minute, amestecând mereu.
Se toarnă apă fiartă, cât să acopere orezul de trei ori, se pun stafidele, nucile, o foaie de dafin, piper şi se dă la cuptorul încins, la foc potrivit.
După 15 minute se scoate cratiţa cu orez (nu se amestecă!) şi se montează deasupra bucăţile de peşte, apoi se dă iar la cuptor încă 20 minutp la foc moale.
Se serveşte ornat Cu verdeaţă şi salată de varză murată.
Crap cu orez cu bob lung din: crap, coriandru, lamaie, usturoi, seminte de brad, sofran, sare, piper, orez cu bob lung. Ingrediente: 1 kg crap 2 linguri coriandru 1 pahar suc de lămâie 5 căţei usturoi 2 linguri seminţe de brad şofran sare şi piper, după gust 2 pahare orez cu bobul lunguieţ Mod […]
Crap la cuptor cu orez din: crap, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, verdeata, stafide, vin. Ingrediente: 1 crap 1 ceapă 1 lămâie 1 ceaşcă mare cu ulei sare piper verdeaţă stafide 1 pahar cu vin alb Mod de preparare: Curăţaţi crapul. Puneţi deoparte icrele sau lapţii, săraţi-l şi piperaţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.