Icre de crap din: ulei, icre, masline, ceapa, lamaie, apa minerala, sare. Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie 2 felii pâine albă, înmuiate în lapte apă minerală Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi […]
Crap la pachet
PrinteazaCrap la pachet din: cartofi noi, chimen, sare, crap, verdeata, piper, sare de mare, ceapa verde, morcovi, bacon, vin.
- 8 cartofi noi decojiti
- chimen
- sare
- 500 g crap curatat portionat
- 2 linguri verdeata tocata
- piper pisat
- 1 praf sare de mare
- 200 g ceapa verde
- 4 morcovi tineri
- 4 felii de bacon
- 4 linguri vin alb sec
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert în apă clocotită; se adaugă puţin chimen şi sare şi se fierb cca 8 min. (nu trebuie să fie foarte moi).
Se scurge apa şi cartofii se lasă să se răcească. Apoi se taie felii.
Pestele se sterge cu prosoape de hartie. Se amesteca verdeţurile cu sare şi piper; se presară peste peşte.
Se taie ceapa verde şi morcovii rondele. Se aştern 4 bucăţi dreptunghiulare de hârtie de copt şi se repartizează pe fiecare câte o porţie de cartofi şi se acoperă cu câte o felie de bacon.
Apoi se aşază peştele, cu partea cu pielea în jos, şi legumele. Se toarnă vin în fiecare pachet şi se pliază marginile de hârtie.
Capetele se strâng bine cu sfoară şi pachetele se aşază pe o tavă. Se încinge cuptorul la 190 °C şi se coc pacheţelele cca 20 min.
Crap la pachet
Pofta buna!
Crap cu ghiveci de legume din: crap, sare, piper, unt, sare, verdeata, cartofi, conopida, rosii, ceapa, varza, vinete, morcovi, ulei, boabe. Ingrediente: 6 felii groase de crap sare piper 2 linguri cu unt 1 lămâie verdeaţă tocată 1 kg cartofi 1 conopidă 2-3 roşii 2-3 cepe 1 varză 2 vinete 2 morcovi 1 cană cu ulei […]
Pofta buna!