Crap pane cu pasta de usturoi
PrinteazaCrap pane cu pasta de usturoi
- 800 g file de crap
- căpăţână de usturoi
- 2 ouă
- 100 g făină
- 100 g pesmet
- 200 g smântână
- 200 ml ulei
- lămâie
- sare
- pipei
Mod de preparare:
Se spală peştele, se scurge de apă, se şterge şi se condimentează. Se trec fileurile de crap prin făină, apoi prin ou bătut şi prin pesmetul amestecat cu mălaiul.
Se prăjesc fileurile în ulei, la foc potrivit spre mare, până se rumenesc bine pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele absorbante, se acoperă şi se păstrează la cald.
Se pisează usturoiul cu sare grunjoasă, apoi se amestecă cu 3 linguri ulei puse puţin câte puţin, ca la maioneză.
Se adaugă smântână şi se omogenizează bine pasta. Se serveşte fileul de crap pane cald, cu garnitură de cartofi natur, cu pastă de usturoi şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!