Crap pane in sos de hrean

Printeaza

Crap pane in sos de hrean

Ingrediente:

  • 800g file de crap
  • 100g făinăCrap pane in sos de hrean
  • 2 ouă
  • 150g pesmet
  • 250ml ulei
  • 1lămâie
  • sare
  • piper

Ingrediente sos: rădăcină de hrean potrivită ,150ml smântână ,1 leg. ceapă verde ,2 ouă fierte , sare, piper.

 

Mod de preparare:

Se curăţă fileul de crap, se spală, se şterge cu un şervet şi se taie în fâşii de 2 cm lăţime. Se pre­sară bucăţile de peşte cu sare şi piper după gust, după care, se trec prin faină, prin ouăle bine bătute şi, în final, se tăvălesc bine prin pesmet.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se pune în ulei zeama de lămâie şi puţină sare şi se prăjeşte peştele până când se rumeneşte bine pe toate părţile.

Se scot bucăţile de peşte pe un platou, pe şerve­ţele absorbante şi se păstrează la cald. Pentru sos, se curăţă hreanul, se dă pe răzătoarea mică şi se pune, împreună cu smântână şi ouăle fierte mărunţite, într-un vas pe foc, pentru 2-3 minute.

Se adaugă apoi ceapa verde tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la foc mic 2 minute. Se serveşte peştele cu sos şi feliuţe de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.