Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana

Printeaza

O reteta de Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana din: file de crap, sare, piper, suc de lamaie, zarzavat de supa, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, smantana si vin alb.

Ingrediente:Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana

  • circa 1,5 kg file de crap
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 2 legaturi zarzavat de supa
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci Champignon
  • 60 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml smantana
  • 125 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se spală peştele, se şterge şi se crestează pielea în mai multe locuri. Se stropeşte peştele în interior cu suc de lămâie, se sărează şi se piperează. Se taie bucăţi legumele şi ciupercile Champignon.

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se călesc legumele în 3 linguri de ulei timp de cca 4 min. Se adaugă foile de dafin şi ciupercile, sare şi piper.

Se amestecă smântână cu vin şi se toarnă peste legume. Se aşază bucăţile de peşte şi se stropeşte cu ulei.

Se coace la cuptor cca 30 min. şi apoi se scoate capacul. Se coace des­chis încă 10 min. Se serveşte cu cartofi natur cu pătrunjel.

Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana

Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.