Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana
PrinteazaO reteta de Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana din: file de crap, sare, piper, suc de lamaie, zarzavat de supa, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, smantana si vin alb.
- circa 1,5 kg file de crap
- sare
- piper
- 2-3 linguri suc de lamaie
- 2 legaturi zarzavat de supa
- 2 cepe
- 200 g ciuperci Champignon
- 60 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 200 ml smantana
- 125 ml vin alb
Mod de preparare:
Se spală peştele, se şterge şi se crestează pielea în mai multe locuri. Se stropeşte peştele în interior cu suc de lămâie, se sărează şi se piperează. Se taie bucăţi legumele şi ciupercile Champignon.
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se călesc legumele în 3 linguri de ulei timp de cca 4 min. Se adaugă foile de dafin şi ciupercile, sare şi piper.
Se amestecă smântână cu vin şi se toarnă peste legume. Se aşază bucăţile de peşte şi se stropeşte cu ulei.
Se coace la cuptor cca 30 min. şi apoi se scoate capacul. Se coace deschis încă 10 min. Se serveşte cu cartofi natur cu pătrunjel.
Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana
Pofta buna!