Crap cu patrunjel si lamaie

Printeaza

Crap cu patrunjel si lamaie din: crap, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Crap_cu_patrunjel_si_lamaie

  • 1 crap de aproximativ 1 kg
  • 40 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Cureţi crapul de solzi şi de măruntaie, îl speli şi-l tai pe jumătate de-a lungul.

Îl ştergi, îl condimentezi cu sare şi piper şi-l pui în tavă cu partea cu pielea în sus.

Stropeşti peştele cu apă şi zeamă de lămâie, pui câte o bucăţică de unt pe fiecare jumătate şi coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute.

Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi, îi tai cubuleţe şi-i rumeneşti în unt.

Cu câteva minute înainte de a scoate peştele din cuptor, toci pătrunjelul mărunt şi-l presari peste acesta.

Peştele se serveşte pe pat de cartofi, garnisit cu feliuţe de morcov.

Crap cu patrunjel si lamaie

Crap_cu_patrunjel_si_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin din: crap, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, ulei, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g crap 2 cepe 3 roşii 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 50 ml vin alb 1 ardei iute • 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper […]

Crap cu capere si vin

Crap cu capere si vin

Crap cu capere si vin din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de anşoa 1 cutie mare cu roşii în bulion 200 ml vin alb sec/demisec 1 lămâie 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu capere 1 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.