Saramura de crap cu vin din: crap, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, ulei, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g crap 2 cepe 3 roşii 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 50 ml vin alb 1 ardei iute • 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper […]
Crap cu patrunjel si lamaie
PrinteazaCrap cu patrunjel si lamaie din: crap, unt, patrunjel, sare, piper, lamaie.
- 1 crap de aproximativ 1 kg
- 40 g unt
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Cureţi crapul de solzi şi de măruntaie, îl speli şi-l tai pe jumătate de-a lungul.
Îl ştergi, îl condimentezi cu sare şi piper şi-l pui în tavă cu partea cu pielea în sus.
Stropeşti peştele cu apă şi zeamă de lămâie, pui câte o bucăţică de unt pe fiecare jumătate şi coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute.
Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi, îi tai cubuleţe şi-i rumeneşti în unt.
Cu câteva minute înainte de a scoate peştele din cuptor, toci pătrunjelul mărunt şi-l presari peste acesta.
Peştele se serveşte pe pat de cartofi, garnisit cu feliuţe de morcov.
Crap cu patrunjel si lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Crap cu capere si vin
Crap cu capere si vin din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de anşoa 1 cutie mare cu roşii în bulion 200 ml vin alb sec/demisec 1 lămâie 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu capere 1 […]
Pofta buna!