Crap pe carton
PrinteazaO retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde.
- 1,500 kg crap
- o lămîie
- cimbru
- usturoi
- piper
- boia dulce
- ulei
Mod de preparare:
Crapul se curăţă în interior, dar nu se îndepărtează solzii. Se taie şi se desface pe lat. Se unge un carton gros cu ulei, se sărează peştele pe solzi.
Se aşază pe carton cu solzii în jos, deasupra se unge cu ulei şi se stoarce o jumătate din cantitatea de lămîie. Se presară piper, cimbru şi boia dulce. Usturoiul, tăiat rondele, se aşază din loc în loc.
Se introduce în cuptor pentru o jumătate de oră. Se serveşte cald, avînd grijă ca porţiile să fie scoase, astfel încît solzii să rămînă pe carton. Garniturile potrivite sînt legume asortate, morcovi, cartofi şi fasole verde.
Poftă bună!