Crap pe varza cu rosii
PrinteazaCrap pe varza cu rosii
- 1,500 kg peste
- 1 varză mare acră (sau 2 mici)
- 200 g ulei
- 200-300 g roşii
- 1 ardei gras
- piper (boabe)
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm peştele de solzi şi de intestine, îl spălăm repede în două ape. Frecăm cu puţină sare şi tăiem bucăţile după mărimea dorită.
După aceea desfacem varza acră în foi, o tăiem mărunt ca tăiţeii şi o stoarcem puţin de zeamă. Incălzim bine o tavă, turnăm ulei, îl încingem şi punem varza. Călim pe jumătate.
Apoi adăugăm roşiile, cateva boabe de piper şi ardeiul gras tăiat subţire. Amestecăm totul bine şi aşezăm bucăţile de crap deasupra, îndesandu-le puţin în varză. Dăm la cuptor, avand grijă să stropim peştele din cand în cand cu zeama lăsată de varză.
Cand peştele s-a muiat, scoatem tava din cuptor şi lăsăm să se răcească. Servim după 3-4 ore pe o farfurie, pe care aşezăm varza, iar deasupra bucăţile de peste.
Pofta buna!