Crap pe varza cu rosii

Printeaza

Crap pe varza cu rosii

Ingrediente:Crap pe varza cu rosii

  • 1,500 kg peste
  • 1 varză mare acră (sau 2 mici)
  • 200 g ulei
  • 200-300 g roşii
  • 1 ardei gras
  • piper (boabe)
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm peştele de solzi şi de intes­tine, îl spălăm repede în două ape. Fre­căm cu puţină sare şi tăiem bucăţile după mărimea dorită.

După aceea desfacem varza acră în foi, o tăiem mărunt ca tăiţeii şi o stoarcem puţin de zeamă. Incălzim bine o tavă, turnăm ulei, îl încingem şi punem varza. Călim pe jumătate.

Apoi adăugăm roşiile, cateva boabe de piper şi ardeiul gras tăiat subţire. Amestecăm totul bine şi aşezăm bucăţile de crap deasupra, îndesandu-le puţin în varză. Dăm la cup­tor, avand grijă să stropim peştele din cand în cand cu zeama lăsată de varză.

Cand peştele s-a muiat, scoatem tava din cuptor şi lăsăm să se răcească. Ser­vim după 3-4 ore pe o farfurie, pe care aşezăm varza, iar deasupra bucăţile de peste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.