Crap pe varza murata
PrinteazaCrap pe varza murata din: crap, varza murata, ceapa, morcov, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, seminte de chimen, piper si sare.
- 1 crap (circa 2 kg)
- 1,5 kg varza murata
- 2 cepe
- 1 morcov
- 50 ml ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingura seminte de chimen
- piper proaspat macinat
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, evisceraţi-l şi spălaţi-l bine cu apă rece. Scurgeţi-l şi presăraţi-l cu sare şi piper proaspăt măcinat. Puneţi varza murată în apă rece, dacă este prea sărată sau prea acră.
Scurgeţi-o bine de apă şi tocaţi-o fideluţă. Amestecaţi varza tocată cu uleiul, pasta de tomate, chimenul, foile de dafin, ceapa şi morcovul curăţate, spălate şi tocate mărunt.
Puneţi amestecul într-un vas termorezistent iar deasupra verzei puneţi peştele. Adăugaţi o cană mare cu apă (circa 300ml), acoperiţi vasul cu folie de aluminiu şi puneţi-l în cuptorul încins. Cpaceţi la foc potrivit cel puţin 60 de minute.
Crap pe varza murata
Pofta buna!
Asta-i o reteta pe care niciodata nu o refuz
Crap pe varza n-am mancat niciodata
Este o reteta foarte buna!