Crap polonez
PrinteazaO reteta de crap polonez din: crap, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, boabe de piper, mustar, cuisoare, fruze de dafin, coaja de lamaie, bere, otet de vin, stafide si migdale.
- 1 – 1/2 kg crap
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 de felină
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 boabe de piper
- puţin muştar
- 2 cuişoare
- 1 frunză de dafin
- coaja de la 1 lămâie
Sosul:
- 1/2 l de bere
- 1 lingură de oţet de vin
- 50 gr stafide
- 50 gr migdale curăţate şi rase
Mod de preparare:
Curăţăm crapul şi-l tăiem, îl fierbem cu bucăţi mari de ceapă, morcovi, ţelină şi pătrunjel, în vasul, cca 25 minute, la foc foarte scăzut.
La sfârşit, scoatem peştele şi-l punem pe tava. Facem un sos din zeama de peşte şi bere, îl condimentăm cu oţet de vin, stafide şi migdale şi mai fierbem puţin.
Crap polonez
Poftă bună!