Crap polonez

Printeaza

O reteta de crap polonez din: crap, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, boabe de piper, mustar, cuisoare, fruze de dafin, coaja de lamaie, bere, otet de vin, stafide si migdale.

Ingrediente:Crap polonez

  • 1 – 1/2 kg crap
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 de felină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 boabe de piper
  • puţin muştar
  • 2 cuişoare
  • 1 frunză de dafin
  • coaja de la 1 lămâie

Sosul:

  • 1/2 l de bere
  • 1 lingură de oţet de vin
  • 50 gr stafide
  • 50 gr migdale curăţate şi rase

 

 

Mod de preparare:

Curăţăm crapul şi-l tăiem, îl fierbem cu bucăţi mari de ceapă, morcovi, ţelină şi pătrunjel, în vasul, cca 25 minute, la foc foarte scăzut.

La sfârşit, scoatem peştele şi-l punem pe tava. Facem un sos din zeama de peşte şi bere, îl condimen­tăm cu oţet de vin, stafide şi migdale şi mai fierbem puţin.

Crap polonez

Crap polonez

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.