Crap prajit cu boia
PrinteazaCrap prajit cu boia
- 1,500 kg peşte
- făină
- un vîrf de cuţit de boia
- 1 lămîie
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm crapul de solzi şi de intestine, îl spălăm şi îl tăiem în felii late (6-7 cm). Fiecare felie o despicăm în două pe la spinare, scoatem vertebrele cu un cuţit ascuţit şi dăm sare. Lăsăm 15-20 minute.
Intr-o farfurie amestecăm făina cu un vîrf de cuţit de boia. Zvîntăm peştele într-o cirpă curată, îl dăm prin făină şi îl prăjim în ulei mult, încins.
In uleiul în care am prăjit peştele stoarcem o lămîie, lăsăm să dea 2-3 clocote şi strecurăm sosul deasupra peştelui.
Presărăm frunze de pătrunjel şi servim cald.
Putem servi fără sos, numai cu lămîie.
Pofta buna!