Crap prajit cu boia

Printeaza

Crap prajit cu boia

Ingrediente:Crap prajit cu boia

  • 1,500 kg peşte
  • făină
  • un vîrf de cuţit de boia
  • 1 lămîie
  • pătrunjel verde
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm crapul de solzi şi de intestine, îl spălăm şi îl tăiem în felii late (6-7 cm). Fiecare felie o despicăm în două pe la spinare, scoatem vertebrele cu un cuţit ascuţit şi dăm sare. Lăsăm 15-20 mi­nute.

Intr-o farfurie amestecăm făina cu un vîrf de cuţit de boia. Zvîntăm peştele în­tr-o cirpă curată, îl dăm prin făină şi îl prăjim în ulei mult, încins.

In uleiul în care am prăjit peştele stoarcem o lămîie, lăsăm să dea 2-3 clocote şi strecurăm sosul deasupra peş­telui.

Presărăm frunze de pătrunjel şi servim cald.

Putem servi fără sos, numai cu lămîie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.