Crap rasol cu bere
PrinteazaCrap rasol cu bere din: crap, ceapa, cimbru, patrunjel, dafin, turta dulce, bere, piper, sare.
- 1 crap mediu (sau doi, mai mici)
- 4 cepe tocate mărunt
- cimbru
- pătrunjel
- foi de dafin
- cam 100 g turtă dulce
- 1 I bere
- piper
- sare
Mod de preparare:
Crapul se curăţă, se spală, apoi se dezoseoză. Carnea de crap fără os şi piele se pune într-o farfurie.
Intr-o cratiţă de 3-4 I se pune pe fund un strat de ceapă tocată mărunt, aromatele şi mirodeniile, peste ele se aşază bucăţile de peşte curăţate de oase şi piele, apoi se presară peste stratul de peşte bucăţele mici de turtă dulce.
In final, în cratiţă se toarnă atâta bere, cât să acopere peştele. Se pune la fiert pentru circa 1/2 oră, timp în care peştele va fi gata.
Pofta buna!