Crap rasol special

Printeaza

Crap rasol special din: crap, ceapa, morcovi, cimbru, patrunjel, dafin, patlagele rosii, ulei, vin alb, piper, sare.

Ingrediente:Crap rasol special

  • 1 crap de peste 7 kg
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • cimbru
  • pătrunjel
  • foi de dafin
  • 4-5 pătlăgele roşii
  • 5-6 linguri ulei
  • cam 1/2 I vin alb
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Crapul se curăţă de solzi, de intestine şi se spală bine, se pune la zvântat pe un prosop, apoi se presară cu sare şi piper.

Intr-o cratiţă se pun: uleiul, peştele, ceapa tocată, morcovii tăiaţi rondele, roşiile întregi, cimbrul, pătrunjelul, foi de dafin, piper boabe şi sare. în cratiţă se toarnă apă cât să acopere peştele şi se pune la fiert la foc mai vioi, pentru 1 /2 oră.

Atunci se adaugă vinul şi se fine în continuare la fiert, la foc domol, până ce peştele este făcut.

Când este ţinut la rece, zeama crapului devine aspic.

Este o altă variantă pentru servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.