Crap rosu

Printeaza

Crap rosu din: crap, mandarine, sare, amidon, ulei, usturoi, ghimbir, ceapa, vin de orez.

Ingrediente:Crap rosu

  • 1 lingură coajă uscată de mandarine
  • 1 peşte (de 1,5 kg) cu carne albă, întreg, curăţat
  • 2 linguriţe sare
  • 50 g amidon de porumb
  • 450 ml ulei de arahide
  • 2 linguri usturoi tocat mărunt
  • 3 linguri ghimbir proaspăt, măcinat
  • 25 g ceapă verde tocată mărunt
  • 2 linguri sos de soia negru
  • 1 lingură sos de fasole galbenă
  • 3 linguri vin de orez sau sherry sec
  • 6 linguri supă de pui sau apă

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi coaja de mandarine 20 minute în apă caldă, apoi clătiţi-o, stoarceţi-o şi tocaţi-o mărunt. Lăsaţi-o deoparte.

Crestaţi peştele în 3-4 locuri pe fiecare parte, apoi frecaţi-l cu sare. Presăraţi pe el amidonul de porumb. încingeţi uleiul într-un wok şi prăjiţi peştele până pielea devine crocantă.

Scoateţi-l pe şerveţele de hârtie, să se scurgă de ulei. Goliţi wokul, lăsând în el doar 2 linguri de ulei. Puneţi din nou vasul pe foc şi adăugaţi coaja de mandarină, usturoiul, ghimbirul şi ceapa verde şi prăjiţi-le la foc tare, amestecând mereu, 30 de secunde.

Adăugaţi restul ingredientelor şi puneţi din nou în wok peştele şi stropiţi-l cu sos existent. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi-l să fiarbă la foc mic 8 minute.

Se poate servi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.