Crap rosu
PrinteazaCrap rosu din: crap, mandarine, sare, amidon, ulei, usturoi, ghimbir, ceapa, vin de orez.
- 1 lingură coajă uscată de mandarine
- 1 peşte (de 1,5 kg) cu carne albă, întreg, curăţat
- 2 linguriţe sare
- 50 g amidon de porumb
- 450 ml ulei de arahide
- 2 linguri usturoi tocat mărunt
- 3 linguri ghimbir proaspăt, măcinat
- 25 g ceapă verde tocată mărunt
- 2 linguri sos de soia negru
- 1 lingură sos de fasole galbenă
- 3 linguri vin de orez sau sherry sec
- 6 linguri supă de pui sau apă
Mod de preparare:
Inmuiaţi coaja de mandarine 20 minute în apă caldă, apoi clătiţi-o, stoarceţi-o şi tocaţi-o mărunt. Lăsaţi-o deoparte.
Crestaţi peştele în 3-4 locuri pe fiecare parte, apoi frecaţi-l cu sare. Presăraţi pe el amidonul de porumb. încingeţi uleiul într-un wok şi prăjiţi peştele până pielea devine crocantă.
Scoateţi-l pe şerveţele de hârtie, să se scurgă de ulei. Goliţi wokul, lăsând în el doar 2 linguri de ulei. Puneţi din nou vasul pe foc şi adăugaţi coaja de mandarină, usturoiul, ghimbirul şi ceapa verde şi prăjiţi-le la foc tare, amestecând mereu, 30 de secunde.
Adăugaţi restul ingredientelor şi puneţi din nou în wok peştele şi stropiţi-l cu sos existent. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi-l să fiarbă la foc mic 8 minute.
Se poate servi imediat.
Pofta buna!