Crap cu salata de cartofi
PrinteazaO reteta gustoasa de crap cu salata de cartofi, iaurt, usturoi, ceapa rosie, rozmarin, castravete, ou, faina, sare, piper.
- 1 crap (1-1.5kg)
- ou
- faina
- sare
- piper
- 2 cartofi mari
- 125 iaurt
- 2 căţei usturoi
- 1 ceapă roşie
- rozmarin
- 1 castravete
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele, se spală şi se condimentează. Se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se dă peştele prin făina amestecată cu oul bătut bine, se dă la cuptor la foc potrivit până când se rumeneşte.
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se fierb în apă cu sare, se scurg şi se condimentează cu sare, piper, rozmarin. Se lasă la răcit, după care se adaugă ceapa tăiată mărunt.
Se prepară un sos din iaurt şi usturoi zdrobit şi se toarnă peste salata de cartofi. Peştele se serveşte felii, alături de salată. Se decorează cu felii de portocale, de castravete sau ele lămâie.
Crap cu salata de cartofi
Pofta buna!