Crap sarat

Printeaza

Crapul sărat (crapul la putină cu sare) era cu ceva timp în urmă cam singura formă de conservare în care peştele îi era accesibil ţăranului român.

Crapul sărat (crapul la putină cu sare) era cu ceva timp în urmă cam singura formă de conservare în care peştele îi era accesibil ţăranului român. El prezenta avantajul unei conservări relativ ieftine şi în acelaşi timp sigure a peştelui, care-l făceau utilizabil şi după un timp mai lung (luni) chiar pe timpul verii. Deşi acum lucrurile stau cu totul altfel, posibilităţile actuale de conservare a peştelui fiind cu totul altele, crapul sărat a rămas încă în memoria multor persoane mai în vârstă ca o delicatesă. Pentru a fi pregătit, crapul sărat se pune la desărat cu cel puţin 4-6 ore înainte şi se schimbă apa de câteva ori în acest timp. în general, crapul sărat (şi ulterior desărat) se pregăteşte în două moduri: • Crap prăjit. într-o tigaie se pun la prăjit în ulei 1-2 cepe tăiate mărunt. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă bucăţile de crap şi se prăjesc până ce se rumenesc pe ambele părţi. • Crap fript. Bucăţile de crap (desărat) se pun la grătar sau pe o tablă încinsă. Se frig pe ambele părţi şi se servesc cu mujdei de usturoi şi mămqligă caldă. Crapul sărat poate fi pregătit şi în alte moduri, ca şi crapul, proaspăt, însă gustul nu va mai fi cel cunoscut.Poate te intereseaza si:

 

El prezenta avantajul unei conservări relativ ieftine şi în acelaşi timp sigure a peştelui, care-l făceau utilizabil şi după un timp mai lung (luni) chiar pe timpul verii.

Deşi acum lucrurile stau cu totul altfel, posibilităţile actuale de conservare a peştelui fiind cu totul altele, crapul sărat a rămas încă în memoria multor persoane mai în vârstă ca o delicatesă.

Pentru a fi pregătit, crapul sărat se pune la desărat cu cel puţin 4-6 ore înainte şi se schimbă apa de câteva ori în acest timp.

In general, crapul sărat (şi ulterior desărat) se pregăteşte în două moduri:

  • Crap prăjit. Intr-o tigaie se pun la prăjit în ulei 1-2 cepe tăiate mărunt. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă bucăţile de crap şi se prăjesc până ce se rumenesc pe ambele părţi.
  • Crap fript. Bucăţile de crap (desărat) se pun la grătar sau pe o tablă încinsă. Se frig pe ambele părţi şi se servesc cu mujdei de usturoi şi mămaligă caldă.

Crapul sărat poate fi pregătit şi în alte moduri, ca şi crapul, proaspăt, însă gustul nu va mai fi cel cunoscut.

 

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Crap cu orez si rosii

Crap cu orez si rosii

Crap cu orez si rosii din: crap, orez, ceapa, ardei, rosii, ulei, vin, margarina, sare, piper. Ingrediente: 1 crap mare 1 cană de orez 1 ceapă 5 ardei 10 ro­şii ulei 1 pahar de vin 100 g margarină sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se spală, se […]

Crap cu varza

Crap cu varza

Crap cu varza din: crap, varza acra, rosii, bulion, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 crap mare 1 varză acră 5 roşii  2 linguri de bu­lion ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se spală, se porţionează şi se sărează. Apoi se prăjeşte în ulei încins. […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.