Crap sarbesc la tava
Printeaza
O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa, cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de peste si sare.
Ingrediente:
- 1 kg crap românesc
- 200 g ulei
- 500 g ceapă
- 1 kg cartofi
- 500 g ardei gras
- 100 g bulion
- 100 g vin
- 2 fire de cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- 2 g piper
- boia
- zeamă de peşte
- sare
Mod de preparare:
Tai crapul în felii pe care le prăjeşti în ulei bine încins, până capătă culoarea aurie. Prăjeşti apoi cartofii tăiaţi în bucăţi mai mari. După cartofi, prăjeşti ardeiul gras tăiat felii, iar la urmă ceapa tăiată mărunt la care adaugi bulionul, vin, puţină boia, cimbru, pătrunjel, piper, sare şi zeamă de peşte (făcută rapid din cap de peşte, în cantitate mică, să nu se subţieze sosul).
Intr- o tavă aşezi întâi cartofii, apoi ardeiul gras, sosul cu ceapă, iar deasupra peştele. Peste bucăţile de peşte pui felii de roşii. Dai tava la cuptor, unde o laşi până ce sosul scade suficient, iar peştele se rumeneşte.
Poftă bună!