Crap sarbesc (varianta)
PrinteazaCrap sarbesc
- 1 kg crap
- 200 g ulei
- 500 g ceapă
- 1 kg cartofi
- 500 g ardei gras
- 100 g bulion
- 100 g vin
- 2 fire cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- 2 g piper
- boia
- zeamă de peşte
- sare
Mod de preparare:
Se taie crapul în felii, care se prăjesc în ulei bine încins, pînă capătă culoare aurie. In acelaşi ulei se prăjesc cartofii tăiaţi în bucăţi triunghiulare mai mari.
După cartofi se prăjeşte ardei gras tăiat felii, iar la urmă ceapă tocată mărunt, la care se adaugă bulion, vin, puţină boia, cimbru, pătrunjel, piper, sare şi zeamă de peşte sau de oase de peşte (în cantitate mică, ca să nu se subţieze sosul).
Peştele, cartofii, ardeii graşi şi ceapa se prăjesc numai pînă se rumenesc.Se ia o tavă în care se pun întîi cartofii, apoi ardeiul gras, sosul cu ceapă, iar deasupra se aranjează peştele.
Peste bucăţile de crap se pun felii de roşii. Se dă tava la cuptor, lăsînd să dea bine în fiert, pînă ce sosul scade suficient, iar peştele se rumeneşte.
Pofta buna!