Crap cu sos de ardei şi roşii
PrinteazaCrap cu sos de ardei şi roşii din: crap, ardei grasi, rosii, masline, ulei, sos de rosii, vin, sare, piper, patrunjel verde, boia de ardei si usturoi.
- 1 crap (ciraca 1 kg)
- 4 ardei grasi
- 4 rosii
- 200 g masline negre fara samburi
- 4 linguri ulei
- 50 ml sos de rosii
- 50 ml vin alb
- sare si piper
- patrunjel verde
- boia de ardei
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Peştele îl cureţi, îl speli şi îl tai în bucăţi. Bucăţile de peşte le sărezi, le piperezi şi le presari cu puţină boia de ardei.
Le dai apoi pe fiecare prin făină şi le frigi pe ambele părţi în ulei (jumătate din cantitatea de ulei).
Când e fript, îl scoţi şi îl păstrezi la cald.
Adaugi în tigaie restul de ulei, pui usturoiul şi ardeii daţi pe răzătoarea mare.
Le căleşti puţin, apoi adaugi sosul de roşii, vinul, sare, piper, măslinele tăiate felii şi roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi date pe răzătoarea mare.
Dai sosul în clocot 5-10 minute, adaugi pătrunjelul tocat şi amesteci. Sosul îl serveşti alături de peştele prăjit.
Dacă doreşti, poţi pune şi frunză de dafin în sos.
Pofta buna!
Merita incercata reteta asta de crap