Crap cu sos aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de crap cu sos aromat din: crap, ceapa, sos de rosii, usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, turmeric si ulei.

Ingrediente:Crap cu sos aromat

  • 1 kg crap
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri cu sos de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lingurita cu praf de curry
  • 1/2 lingurita cu turmeric
  • 4-5 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Porţionează peştele în bucăţi potrivite. Rumeneşte-le pe ambele părţi în două linguri cu ulei încins şi pune-le într-o cratiţă adâncă. Separat, încinge restul de ulei într-o tigaie adâncă. Căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt.

Când ceapa este sticloasă, dă focul mic şi adaugă ardeiul iute tocat şi curăţat de seminţe, ghimbirul curăţat de coajă şi dat pe râzătoare. Spre final, adaugă turmericul (sau curcuma) şi praful de curry. Amestecă, adaugă sosul gros de roşii şi subţiază cu 2-3 linguri cu apă.

Ţine pe foc o jumătate de oră şi completează cu apă ori de câte ori este nevoie. Când este gata, toarnă-l peste peşte şi lasă să fiarbă 15-20 de minute. Serveşte cu garnitură de orez.

Crap cu sos aromat

Crap cu sos aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.