Crap cu sos aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de crap cu sos aromat din: crap, ceapa, sos de rosii, usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, turmeric si ulei.
- 1 kg crap
- 1 ceapa
- 4-5 linguri cu sos de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2 cm radacina de ghimbir
- 1 ardei iute
- 1/2 lingurita cu praf de curry
- 1/2 lingurita cu turmeric
- 4-5 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Porţionează peştele în bucăţi potrivite. Rumeneşte-le pe ambele părţi în două linguri cu ulei încins şi pune-le într-o cratiţă adâncă. Separat, încinge restul de ulei într-o tigaie adâncă. Căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt.
Când ceapa este sticloasă, dă focul mic şi adaugă ardeiul iute tocat şi curăţat de seminţe, ghimbirul curăţat de coajă şi dat pe râzătoare. Spre final, adaugă turmericul (sau curcuma) şi praful de curry. Amestecă, adaugă sosul gros de roşii şi subţiază cu 2-3 linguri cu apă.
Ţine pe foc o jumătate de oră şi completează cu apă ori de câte ori este nevoie. Când este gata, toarnă-l peste peşte şi lasă să fiarbă 15-20 de minute. Serveşte cu garnitură de orez.
Crap cu sos aromat
Pofta buna!