Crap cu sos de caju – reteta gustoasa
PrinteazaCrap cu sos de caju din: crap, smantana, usturoi, caju, ardei, praz, vin, seminte de coriandru, lamaie, boia, sare, ulei.
- 1 crap de aproximativ 1 kg
- 1 ceaşcă (150 ml) smântână pentru gătit
- 1 căţel de usturoi
- 100 g caju
- 1 ardei gras verde
- 1 fir de praz
- 30 ml vin alb
- seminţe de coriandru fin măcinat
- 1 lămâie
- 1 praf de boia iute
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl eviscerezi şi îl speli bine, apoi îl usuci cu ajutorul şervetelor curate de bucătărie.
Il porţionezi, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi îl presari cu puţină sare şi coriandru. Il acoperi cu folie şi îl păstrezi în frigider 3 ore sau, cel mai bine, de seara până dimineaţa.
Speli şi cureţi prazul şi ardeiul. Tai prazul în rondele fine, iar ardeiul în fâşii subţiri şi scurte.
Incingi uleiul într-o tigaie antiaderentă şi căleşti prazul, ardeiul şi boabele de caju.
Când legume s-au înmuiat, le scoţi şi le pasezi în blender. Le pui din nou pe foc, adăugând smântână petru gătit.
Sărezi sosul şi îl condimentezi cu piper şi usturoiul zdrobit. Laşi sosul să mai fiarbă la foc mic, timp de 1-2 minute.
Aşezi peştele într-o tavă cu vinul diluat cu apă şi îl prepari termic la foc mediu, timp de 25 de minute. Spre sfârşit, îl stropeşti cu puţin sos.
Crap cu sos de caju
Pofta buna!