Crap cu sos caju
PrinteazaO reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju, ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei si sare.
- 1 crap
- 1 ceasca de rosii decojite
- 3 catei de usturoi
- 100 g caju
- 1 ardei gras
- 1 fir de praz
- 100 ml vin alb
- coariandru
- zeama de lamaie
- boia iute
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă crapul mai întâi de solzi, apoi de maţe. Spală peştele, dă-l cu un praf de sare, stropeşte-1 bine cu zeamă de lămâie, condimentează-l cu coriandru şi dă-l la rece.
Curăţă prazul şi taie-l rondele subţiri. Pune puţin ulei la încins şi rumeneşte boabele de caju, apoi adaugă la călit prazul şi ardeiul gras.
Când acestea s-au înmuiat puţin, pune usturoiul zdrobit, roşiile pasate şi vinul. Lasă la fiert la foc mic.
Când a scăzut puţin, drege sosul de sare şi adaugă un praf de boia iute. Pune peştele într-o tavă şi peste el toarnă sosul de roşii şi puţină apă. Dă la cuptor 15-20 de minute.
Crap cu sos caju
Pofta buna!
crapul asta cu sos caju e demential