Crap in sos de legume
PrinteazaCrap in sos de legume din: crap, dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei, ardei iute, orez, zahar, sare, coriandru, piper, usturoi, fasole verde.
- 1 kg crap
- 3 foi dafin
- 2 pahare ulei de măsline
- 5 cepe
- 750 groşii
- 4 ardei graşi, diferit coloraţi
- 1 ardei iute
- 150 g orez
- sare
- zahăr
- pătrunjel
- coriandru
- mărar
- usturoi
- piper
- fasole verde
Mod de preparare:
Se lasă peştele să dea două-trei clocote, în apă cu foile de dafin. Se scoate şi se curăţă de piele, cap, coadă şi oase şi se taie cubuleţe.
Se căleşte puţin ceapa, într-un vas cu ulei încins, laolalttă cu celelalte ingrediente, mai puţin mărarul şi pătrunjelul proaspete, care se toacă fin.
Orezul se fierbe în apă. Se aşează într-un was cu ulei un strat de peşte şi deasupra unul de legume şi ingredientele călite. Se alternează straturile până la terminarea lor şi se presară cu mărar şi pătrunjel.
Se lasă la cuptor, la foc mediu, aproximativ un sfert de oră.
Se serveşte cald, cu pilaf de orez şi salată verde sau roşii tăiate felii.
Pofta buna!