Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]
Crap cu sos de leurda
PrinteazaCrap cu sos de leurda din: crap, ulei, faina, ciuperci, leurda, sare, piper, ceapa verde, smantana, cartofi, radacina patrunjel, radacina pastarnac, morcovi,unt, lapte.
- 4 fileuri de crap
- 100 ml ulei
- 100 g faina
- 500 g ciuperci
- 2 legaturi leurda
- sare
- piper
- 1 legatura ceapa verde
- 150 g smantana
Ingrediente pentru piure:
- 2 cartofi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 3 morcovi
- 100 g unt
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Fileurile de peste le condimentezi cu sare si piper, le treci prin faina si le prajesti 3-4 minute pe fiecare parte.
Pentru sos, cureti ciupercile, le speli si le toci marunt. Le calesti in ulei, dupa care adaugi leurda si ceapa tocate si mai lasi 5 minute la foc mic, apoi adaugi smantana si o lingura cu faina. Stingi focul dupa cateva clocote.
Pregatesti piureul, cureti legumele, apoi le tai cuburi si le pui la fiert. Dupa ce au fiert, le pasezi si le amesteci cu laptele fierbinte si untul.
Servesti fileurile impreuna cu piureul de legume si sosul de leurda.
Pofta buna!
poate iti place si:
Crap umplut cu prune si vin
Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin Mod de preparare: Se curăţă […]
Pofta buna!