Crap cu sos de vin – Reteta usor de preparat
PrinteazaCrap cu sos de vin din: crap, vin alb sec, bulion, ceapa, usturoi, sare, piper, faina, apa, ulei. Crapul are un corp oval, acoperit cu solzi mari și o piele cu nuanțe variate de verde, maro și auriu. El este cunoscut și pentru mustățile sale sensibile, numite barbilli, care îi ajută să găsească hrana pe fundul apei.
Crapul este un pește de apă dulce și poate fi găsit într-o varietate de medii acvatice, cum ar fi lacuri, râuri și bălți. Este un pește de fund, preferând să se hrănească cu plante, nevertebrate și alte organisme găsite pe fundul apei.
Dieta crapului variază în funcție de mediul său, dar în general, aceasta constă în alge, plante acvatice, larve de insecte, crustacee și alte nevertebrate mici. Când este crescut în captivitate sau în piscicultură, dieta crapului poate fi suplimentată cu hrana specifică pentru pești.
Carnea crapului este albă, gustoasă și destul de densă. Ea are un gust delicat, ceea ce face ca acest pește să fie o bază excelentă pentru o varietate de preparate culinare.
Ingrediente:
- 1 crap mare (circa 1,5 kg)
- 1/2 l vin alb sec
- 2 linguri bulion
- 200 g ceapă
- câţiva căţei de usturoi
- sare
- piper
- făină
- 100 ml apă sau supă de carne
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi tai peştele în bucăţi şi îl laşi să se zvânte. Treci bucăţile prin făină, le rumeneşti într-o tigaie cu ulei încins şi apoi le scoţi, în uleiul rămas pui vinul, apa sau supa, bulionul, ceapa şi usturoiul tăiate mărunt.
Sărezi şi piperezi, astfel încât sosul să fie picant bine, îl fierbi pe foc mic 30 de minute.
Aşezi bucăţile de peşte şi le mai laşi încă 15 minute la foc mic.
Din timp în timp învârţi încet cratiţa ca să nu se prindă. Carnea peştelui trebuie să rămână tare.
Pofta buna!