Crap in sos de vin
PrinteazaO reteta de crap in sos de vin din: cateva bucati de crap, vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, boabe de piper, sare si ulei.
- cateva bucati de crap (cam 550 g)
- 100 ml vin alb
- 1 lingura cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- 2 linguri cu margarina
- 2 lingurite cu mustar
- 1 lamaie
- patrunjel
- boabe de piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Amestecă pesmetul cu puţină verdeaţă şi boabele de piper zdrobite. Condimentează bucăţile de peşte cu sare şi stopeşte-le cu zeamă de lămâie.
Trece peştele prin amestecul de pesmet şi presează uşor. Rumeneşte apoi în ulei. Separat, topeşte margarina.
Adaugă făina şi, după ce a căpătat o culoare gălbuie, stinge treptat cu vinul, amestecând energic până se desfac toate cocoloaşele.
La final, adaugă muştarul şi mai lasă pe foc unul sau două clocote. Serveşte peştele cu sosul de vin alături de piure de cartofi pregătit cu margarină, nu cu unt.
Crap in sos de vin
Pofta buna!