Crap cu stafide, usturoi si coriandru
PrinteazaCrap cu stafide, usturoi si coriandru din: crap, ulei, ceapa, usturoi, stafide, dafin, coriandru, sare, piper, patrunjel.
- 1 crap (de aproximativ 2 kg)
- 75 ml ulei de măsline
- 5 cepe
- 8 căţei usturoi
- 500 g stafide
- 3 foi de dafin
- coriandru
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine peştele. Se taie în bucăţi late de aproximativ trei centimetri. Ceapa, tăiată fideluţă, se căleşte în ulei, adăugându-se usturoiul, coriandrul şi dafinul. în cratiţa aflată încă pe foc se pun, deasupra, bucăţile de peşte.
Se sărează, se piperează şi se adaugă apă, cât să-l acopere. Când s-a fiert bine, peştele se aşează pe platoul de servire.
Sosul se trece printr-o sită şi ceea ce rezultă se pune din nou pe foc. Când a scăzut suficient, se toarnă peste peştele aflat pe platou şi se pun de jur împ rejur stafidele fierte separat în apă, bine scurse. Se presară pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin.
Se serveşte rece.
Pofta buna!