Crap cu stafide, usturoi si coriandru

Printeaza

Crap cu stafide, usturoi si coriandru din: crap, ulei, ceapa, usturoi, stafide, dafin, coriandru, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Crap cu stafide, usturoi si coriandru

  • 1 crap (de aproximativ 2 kg)
  • 75 ml ulei de măsline
  • 5 cepe
  • 8 căţei usturoi
  • 500 g stafide
  • 3 foi de dafin
  • coriandru
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine peştele. Se taie în bucăţi late de aproximativ trei centimetri. Ceapa, tăiată fideluţă, se căleşte în ulei, adăugându-se usturoiul, coriandrul şi dafinul. în cratiţa aflată încă pe foc se pun, deasupra, bucăţile de peşte.

Se sărează, se piperează şi se adaugă apă, cât să-l acopere. Când s-a fiert bine, peştele se aşează pe platoul de servire.

Sosul se trece printr-o sită şi ceea ce rezultă se pune din nou pe foc. Când a scăzut suficient, se toarnă peste peştele aflat pe platou şi se pun de jur împ rejur stafidele fierte separat în apă, bine scurse. Se presară pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.