Crap la tava in sos de vin
PrinteazaO reteta delicioasa de crap la tava in sos de vin, usturoi, cartofi, patrunjel, sare, piper, foi de dafin, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 kg crap
- sare
- piper măcinat şi boabe
- 1-2 foi dafin
- 50 ml ulei de măsline
- 400 ml vin alb demidulce
- 4 căţei usturoi
- 2 lămâi
- cartofi natur pentru garnitură
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală în câteva ape şi apoi se crestează de 3-4 ori pe ambele părţi, iar în crestături se presară sare, piper boabe şi măcinat şi foi de dafin măcinate.
Se unge cu uleiul de măsline, se acoperă cu felii de lămâie şi se lasă aproximativ o oră la frigider.
In acest timp, se curăţă cartofii şi se pun să fiarbă ca pentru piure, se adaugă sare după gust şi se lasă la foc mic. Se toarnă peste peşte vinul amestecat cu puţină apă şi sare, apoi se bagă în cuptor.
Se mai stropeşte peştele din când în cand cu sosul din tava iar dupa ce s-a rumenit se serveste cu garnitura de cartofi natur si se orneaza cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.
Crap la tava in sos de vin
Pofta buna!