Crap cu capere si vin din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de anşoa 1 cutie mare cu roşii în bulion 200 ml vin alb sec/demisec 1 lămâie 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu capere 1 […]
Crap umplut cu ciuperci si ceapa
PrinteazaCrap umplut cu ciuperci si ceapa din: crap, ciuperci, ceapa, faina, unt, patrunjel, marar, oua, pasta de tomate, cascaval, piper, sare.
- 1 crap de 1,5 kg
- 500 g ciuperci proaspete
- 200 g ceapă
- 25 g făină
- 150 g unt
- pătrunjel şi mărar
- 2 ouă
- 75 g pastă de tomate
- caşcaval ras
- piper boabe
- sare, după gust
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, i se scot bronhiile şi osul amar, se taie de-a lungul burţii, i se scot intestinele, se spală bine cu apă rece.
Ceapa, tocată mărunt, se căleşte (înăbuşit) cu o parte din untul fierbinte, se adaugă ciupercile (curăţate, spălate şi tăiate subţire) şi se mai călesc împreună circa 10 minute.
Se pune făina, care se căleşte şi ea câteva minute, apoi se stinge cu pastă de tomate diluată.
Se adaugă sare şi piper măcinat, caşcaval ras, în proporţia dorită, amestecându-se bine.
După ce s-a răcit, se pun ouăle şi verdeaţa tocată foarte fin.
Se umple peştele cu această compoziţie, se coase, se aşază într-o tavă în care se pun restul de unt şi puţină apă.
Se ţine la cuptor la foc potrivit circa 40-50 de minute, stropindu-se din când în când cu sosul format în tavă.
Se porţionează şi se consumă cu lămâie.
Având în vedere consistenţa umpluturii, nu este neapărat necesară garnitura.
Pofta buna!
Crap cu capere si vin
Crap umplut cu prune si vin
Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin Mod de preparare: Se curăţă […]