Crap umplut cu ciuperci si verdeata
PrinteazaCrap umplut cu ciuperci si verdeata din: crap, paine, cascaval, ceapa, unt, ciuperci, usturoi, smantana, lamaie, vin alb, cimbru, sare, piper.
- 1 crap
- 5-6 felii paine
- 200 g cascaval ras
- 1 ceapa
- unt
- 500 g ciuperci
- 3-4 catei usturoi
- 3 linguri smantana
- 1 lamaie
- 1 pahar vin alb
- cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti pestele de solzi, ii tai capul, apoi il eviscerezi si il speli bine. Intre timp, tai feliile de paine cubulete si le pui intr-un vas, dupa care adaugi cascavalul ras. Cureti ceapa, o toci si o calesti intr-o lingurita de unt, la foc mic.
Peste ceapa pui ciupercile, pe care le cureti, le speli si le tai felii, in prealabil. Sotezi ciupercile cu ceapa cateva minute, apoi le pui peste compozitia de paine si cascaval. Adaugi lingurile de smantana, amesteci bine si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Cureti usturoiul, il pisezi si il pui in interiorul pestelui. Umpli pestele cu compozitia de ciuperci si il prinzi cu betele de frigarui.
Incingi cuptorul. Pui pestele intr-un vas termorezistent, iar deasupra adaugi cateva lingurite de unt.
Torni in vasul termorezistent paharul de vin si putina apa. Storci sucul de la o lamaie si il pui peste peste. Condimentezi cu sare, piper si cu crengutele de cimbru verde. Dai pestele la cuptor 40-45 de minute. Din cand in cand iei cu lingura sos din tava si adaugi peste peste. Poti sa servesti pestele cu garnitura de cartofi nature.
Crap umplut cu ciuperci si verdeata
Pofta buna!