Crap umplut cu orez si paine

Printeaza

Crap umplut cu orez si paine din: crap, ceapa, orez, paine, lapte, ou, piper, sare, patrunjel, supa de legume, ulei, unt.

Crap umplut cu orez si paine

Ingrediente:

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 ceapă
  • 50 g orez
  • 50 g pâine, înmuiată în lapte şi bine stoarsă
  • 1 ou
  • piper
  • sare
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 100 ml supă legume
  • 50 ml ulei
  • unt, pentru uns tava

Mod de preparare:

Crapul curăţat şi fără oase, inclusiv fără şiră (faci o tăietură pe spate şi una pe burtă), îl dai cu sare şi piper după gust şi îl ţii la rece.

Separat, căleşti ceapa în ulei până când devtne sticloasă, apoi adaugi orezul bine spălat, laşi câteva minute şi torni supa de legume. Pui sare şi piper după gust şi fierbi acope­rit aproximativ 20 de minute.

Dai la răcit, apoi încorporezi pâinea, bine stoarsă, oul şi pătrunjelul tăiat fin, amesteci şi umpli peştele cu această combinaţie. Coşi crapul cu aţă alimentară, astfel încât să-şi re­capete forma, şi îl dai cu puţin ulei.

Ungi o tavă cu unt, aşezi peştele şi o dai la cuptorul încins. Ai grijă ca din când în când să-l ungi cu sosul format în tavă. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, opreşti focul şi îl laşi la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.