Crap cu vin la cuptor din: crap, usturoi, lamaie, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 5 căţei usturoi o lămâie o legătură pătrunjel 500 ml vin alb sec 2 linguri ulei sâre piper Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete absorbante. Se presară […]
Crap umplut cu prune si vin
PrinteazaCrap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin.
- un crap de 1-2 kg
- 500 g prune
- 30 ml ulei
- 150 ml vin alb demisec
- sare
- piper negru boabe şi măcinat
- 1-2 lămâi
- 2- 3 foi dafin
Mod de preparare:
Se curăţă crapul bine şi de solzi şi de măruntaie, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită sau pe un prosop absorbant.
Se iau prunele, se spală, se desfac de sâmburi şi se stropesc cu vin. între timp, crapul se condimentează cu sare şi piper pe toate părţile şi se umple cu prunele tăiate pe jumătate.
Se aşază crapul în tavă, se stropeşte cu ulei, cu restul de vin, se ornează cu prunele decojite, cu frunzele de dafin şi cu feliuţele de lămâie şi se bagă în cuptorul încins.
Cât timp se află în cuptor, se stropeşte cu sosul din tavă ca să nu se usuce şi să capete un aspect plăcut.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Crap cu varza la cuptor
Crap pe varza la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză 100 g făină 150 g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă pătrunjel sare si piper Mod de preparare: Tăiati fileul […]
Crap la gratar cu salata de cartofi
Crap la gratar cu salata de cartofi din: crap, verdeata, usturoi, suc de lamaie, unt, nuci, cartofi rosii, ceapa verde, capere, ulei, oţet de vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 crap 2 linguri verdeaţă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 100 g unt 2 linguri nuci tocate Pentru salată: 1 kg cartofi roşii […]