Crap umplut la cuptor
PrinteazaCrap umplut la cuptor din: crap, orez, ciuperci, migdale, vin, lamai, patrunjel, ulei de dovleac, sare si piper.
- 1 crap mare (circa 3kg)
- 70 g orez
- 1 cutie ciuperci
- 100 g migdale
- 200 ml vin alb sec
- 2 lamai
- 2 legatura patrunjel
- 100 ml ulei de dovleac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, tăiaţi-l pe burtă, evisceraţi-l, spăiaţi-i bine cu multă apă rece-, apoi lăsaţi-i să se scurgă.
Adăugaţi ciupercile Sun Food şi căliţi-le în ulei până când se evaporă toată apa pe care acestea o lasă.
Fierbeţi 15 minute orezul în apă cu sare, apoi scurgeţi-l şi amestecaţi-l cu ciupercile călite.
Adăugati 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt, 50g migdale măruntite, sare şi piper după gust.
Umpleţi cu acest amestec crapul, puneţi-l într-o tavă mare, stropiţi-l cu uleiul rămas şi cu vinul, presăraţi-l cu sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceti crapul umplut la foc potrivit circa 60 de minute.
Serviţi crapul cald, pus întreg pe un platou, şi ornaţi cu migdalele rămase şi cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel tocat.
Crap umplut la cuptor
Pofta buna!
O sa incerc si eu crapul asta!