Crap umplut cu legume si cascaval

Printeaza

Crap umplut cu legume si cascaval din: crap, lamai, ulei de masline, morcovi, ceapa, ardei gras, untdelemn, orez, cascaval, marar, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Crap_umplut_cu_legume_si_cascaval

  • 1 crap de 1 1/2 kg
  • 2 lamai pentru marinat si ornat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 linguri untdelemn
  • 200 g orez
  • 2-3 lingurica cascaval ras
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper maicnat
  • 1 lingura ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele şi îl speli bine, atât la exterior, cât şi în interior, după care îl ştergi cu prosoape absorbante. Pregăteşti marinata din uleiul de măsline, zeama de la o lămâie, sare şi piper.

Stropeşti crapul pe toată suprafaţa cu marinata, apoi îl păstrezi în frigider circa 1 oră.

Cureţi legumele, le speli şi le tai sub diferite forme: ceapa julien, ardeiul în fâşii înguste. Dai morcovii pe răzătoarea mare.

Căleşti toate legumele în untdelemnul încins, după care iei vasul de pe foc şi presari peste ele caşcavalul ras, sare şi puţin piper.

Când compoziţia s-a răcit, umpli peştele şi îl aşezi într-o tavă unsă ulei. Il introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 30-40 de minute.

După 20 de minute, îl întorci cu grijă pe partea cealaltă şi îl stropeşti cu sos.

In timp ce se prepară peştele, fierbi orezul în 500 ml în apă cu sare, timp de aproximativ 10 minute, astfel încât bobul să nu se înmoaie complet. Spre sfârşit, adaugi sare şi piper după gust.

Când este totul gata, aşezi pe un platou orezul şi peştele. Ornezi cu lămâie şi cu verdeaţă.

Crap umplut cu legume si cascaval

Crap_umplut_cu_legume_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.