Crap umplut cu prune si lamaie din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin.
Ingrediente:
un crap de 1-2 kg
500 g prune
30 ml ulei
150 ml vin alb demisec
sare
piper negru boabe şi măcinat
1-2 lămâi
2- 3 foi dafin
Mod de preparare:
Se curăţă crapul bine şi de solzi şi de măruntaie, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită sau pe un prosop absorbant.
Se iau prunele, se spală, se desfac de sâmburi şi se stropesc cu vin.
Intre timp, crapul se condimentează cu sare şi piper pe toate părţile şi se umple cu prunele tăiate pe jumătate.
Se aşază crapul în tavă, se stropeşte cu ulei, cu restul de vin, se ornează cu prunele decojite, cu frunzele de dafin şi cu feliuţele de lămâie şi se bagă în cuptorul încins.
Cât timp se află în cuptor, se stropeşte cu sosul din tavă ca să nu se usuce şi să capete un aspect plăcut.
Crap umplut cu ciuperci inabusite din: crap, ceapa, paine, ciuperci, oua, ulei sau unt, patrunjel, piper, lapte, sare. Ingrediente: 1 crap de 1-2 kg 2 cepe 2 felii de pâine albă 200 g ciuperci 2 ouă 2-3 linguri ulei (sau unt) 1 legătură pătrunjel piper măcinat 1 pahar de lapte dulce sare Mod de preparare: […]
Crap umplut cu orez si paine din: crap, ceapa, orez, paine, lapte, ou, piper, sare, patrunjel, supa de legume, ulei, unt. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 ceapă 50 g orez 50 g pâine, înmuiată în lapte şi bine stoarsă 1 ou piper sare 1/2 legătură pătrunjel 100 ml supă legume 50 ml ulei unt, pentru uns […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Sa-mi faci si mie