Crap umplut cu prune
PrinteazaCrap umplut cu prune din: crap, prune, ulei, vin alb, sare, piper, lamaie, foi de dafin.
- 1 crap de 1-2 kg
- 500 g prune
- 1 lingura ulei
- 1 pahar vin alb
- sare
- piper negru boabe si macinat
- 1 lamaie
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Cureţi crapul bine de solzi şi măruntaie, îl speli în câteva ape şi îl laşi să se scurgă în sită sau pe prosop absorbant de hârtie. Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le stropeşti cu vin. Condimentezi crapul cu sare si piper pe toate partile si il umpli cu prine taiate in jumatati.
Aşezi crapul în tavă, îl stropeşti cu ulei, cu restul de vin, îl ornezi cu prune decojite, cu frunzele de dafin şi cu feliuţe de lămâie, apoi dai tava la cuptorul încins. Din când în când stropeşti crapul cu sosul din tavă, ca să nu se usuce, ci să capete un aspect plăcut.
Crap umplut cu prune
Pofta buna!