Crap umplut

Printeaza

Crap umplut

Ingrediente:

  • 1 kg crap
  • 1 ceapă
  • 50 g ulei
  • 50 g orez
  • 50 g pîine albă
  • 1 ou
  • 1 g piper
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 100 g zeamă de peşte sau de legume
  • sare

 

Mod de preparare:

Crapul se spală, se curăţă de solzi şi se despică pe şira spinării. Se scot afară şira spinării, intestinele, icrele sau lapţii (dacă există), branhiile (urechile) şi osul amar. Se să­rează şi se lasă să stea pînă se prepară umplutura.

Se toacă mărunt ceapa şi se înăbuşe în ulei. După ce s-a rumenit se adaugă orez spălat şi bine scurs de apă, care se lasă să se prăjească cîteva minute. Se stinge cu zeamă de peşte sau de legume. Se potriveşte de sare şi de piper şi se dă la cuptor pentru circa 20 min. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu miezul de pîine albă muiată în lapte, oul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Se umple crapul cu această umplutură, se coase tăie­tura de pe şira spinării, în aşa fel ca peştele să-şi recapete forma normală. Se leagă crapul cu o aţă în 4—6 locuri, ca să nu se desfacă.

Se unge apoi cu ulei şi se pune într-o tavă unsă de ase­menea cu ulei. Se dă la cuptor. în timp ce se coace, peştele trebuie uns mereu cu uleiul din tavă, pentru ca să se rume­nească frumos pe toate feţele.

Cînd este gata se lasă să se răcească, se dezleagă aţa şi se pune pe un platou, întreg sau tăiat în felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.