Cream scones
PrinteazaCream scones din: faina, praf de copt, drojdie, sare, zahar, unt, smantana, otet, ou.
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă drojdie uscată
- 1 priză de sare
- 3 lingură zahăr
- 75 g unt
- 140 ml smântână
- 1 lingură oţet
- 1 ou
Mod de preparare:
Amestecaţi făină cu praful de copt, drojdie uscată, sare şi zahăr şi adăugaţi untul, apăsând cu o furculiţă. Inglobaţi smântână dulce si otelul, apoi frământaţi totul până devine un aluat uniform.
Puneţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină si întindeti-l cu mâna aşa încât să aibă circa 2 cm grosime. Preîncălziţi cuptorul la 210 °C (cuptorul electric la 190 °C) în avans.
Decupaţi cercuri din aluat, cu un cuţit special sau cu un pahar şi ungeţi-le cu oul bătut. Lăsaţi fursecurile circa 15 minute la copt.
Serviţi-le cât sunt calde, cu marmeladă şi/sau unt sărat.
Cream scones
Pofta buna!