Porc cu Sos de Smochine: un fel de mâncare complex și rafinat, ideal pentru a impresiona oaspeții cu combinația sa unică de arome dulci și savuroase. Acesta este un preparat ideal pentru cinele festive sau ocaziile speciale, aducând un echilibru perfect între aromele dulci și savuroase. Ingrediente: 4 medalioane de porc (aproximativ 150-200 g fiecare) […]
Creier in aspic cu legume
PrinteazaCreier in aspic cu legume din: creier, ceapa, morcovi, foaie de dafin, otet, telina, piper, aspic, patrunjel.
Ingrediente:
- 600 g creier
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de oţet
- 50 g ţelină
- 10 boabe de piper
- 300 g aspic
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 castraveţi muraţi
- sare
Mod de preparare:
curăţă ţelina, morcovii, ceapa şi se pun la fiert în apă clocotită, cu sare, într-o cratiţă.
lasă la fiert circa 30 de minute. spală creierul, se ţine 30 de minute în apă rece cu oţet şi apoi şe curăţă de pieliţe şi de resturile de sânge închegat.
scot legumele din apă şi în locul lor se pune în cratiţă creierul, cu foaia de dafin şi piperul.
potriveşte de sare şi, când apa începe să clocotească, se ia spuma. micşorează flacăra şi se lasă creierul să fiarbă încet 5 minute.
lasă să se răcească zeama, se scoate creierul cu spumiera, fără să se zdrobească, şi se aşază pe un platou.
pun de jur-împrejur morcovii tăiaţi rondele şi ţelina tăiată cubuleţe.
încălzeşte aspicul şi se toarnă, în straturi succesive peste creier, câte puţin, acoperindu-l bine.
lasă să se întărească primul strat şi apoi se toarnă aspicul până se termină toată cantitatea.
Nu se toarnă stratul următor până nu se încheagă stratul anterior. Se pune platoul la rece şi se lasă până se întăreşte bine.
ornează platoul cu frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe de castraveţi muraţi. serveşte rece.
Pofta buna!