Creier in aspic
PrinteazaCreier in aspic din: creieri, masline, gogosari, patrunjel, albus de ou rascopt, patrunjel verde.
Ingredinte:
- 1 creier mare sau 2 mici
- masline
- gogosari
- patrunjel verde
- 1 albus de ou rascopt
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Se fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii.
Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit, se asaza creierul cu fata in jos, pe aspic.
Se toarna aspic cu o lingura de jur-imprejur. Aspicul trebuie sa fie lichid, insa rece.
Se umple forma bine, astfel ca aspicul sa acopere creierul cu un strat gros cam de 1-2 cm. se pune la gheata si se rastoarna pe o farfurie rotunda, garnisindu-se cu aspic tocat de jur-imprejur, iar pe deasupra se presara bobite mici rotunde de masline, gogosari si albus de ou rascopt, crengute de patrunjel verde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Creier cu ciuperci cu garnitura de smantana
Creier cu ciuperci cu garnitura de smantana Ingrediente: 1 kg creier de vacă sau porc 300 g ciuperci 2 linguri de făină 100 g ulei sau unt 200 g smîntînă 2 cepe sare piper puţin bulion 1 pahar supă 1 /2 pahar vin 1 lingură de oţet Mod de preparare: Creierul se fierbe ca […]
Creier in aspic cu garnitura de salata ruseasca
Creier in aspic cu garnitura de salata ruseasca Ingrediente: 600 g creier de vacă 300 g cartofi 200 g mazăre 130 g morcovi 150 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeamă de lămîie sare piper 300 g aspic 1 lingură de oţet Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece circa 25 […]
Pofta buna!