Creier in aspic
PrinteazaCreier in aspic din: creieri, masline, gogosari, patrunjel, albus de ou rascopt, patrunjel verde.
Ingredinte:
- 1 creier mare sau 2 mici
- masline
- gogosari
- patrunjel verde
- 1 albus de ou rascopt
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Creier in aspic: fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii.
toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit, se asaza creierul cu fata in jos, pe aspic.
Se toarna aspic cu o lingura de jur-imprejur. Aspicul trebuie sa fie lichid, insa rece.
umple forma bine, astfel ca aspicul sa acopere creierul cu un strat gros cam de 1-2 cm.
pune la gheata si se rastoarna pe o farfurie rotunda, garnisindu-se cu aspic tocat de jur-imprejur, iar pe deasupra se presara bobite mici rotunde de masline, gogosari si albus de ou rascopt, crengute de patrunjel verde.
Pofta buna!
Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, ceapa, zahar, sare, ardei capia si ulei. Ingrediente: 250g orez 300g prune uscate sau afumate 1 ceapă mijlocie 1 lingură cu zahăr sare 1 ardei capia roşu 3-4 linguri cu ulei Mod de preparare: Spălaţi orezul cu apă rece, scurgeţi în sită. Curăţaţi […]
Chiftelute in pat de aluat din: carne tocata, verdeata, piper, usturoi, oua, faina, sare, iaur, ceapa verde, castravete, marar, sare si zeama de lamaie. Ingredinte: 300 gr carne tocata verdeata piper usturoi 2-3 oua faina si sare foi congelate pentru pateuri (din comert) salata Tzatziki: 1 iaurt bun (450 gr) ceapa si usturoi verde castravete […]
Pofta buna!