Creier cu ceapa
PrinteazaCreier cu ceapa din: creier, otet, piper, ceapa, ulei, sare.
Ingrediente:
- 2-3 creieri (de vită sau porc)
- 1 lingură oţet
- piper
- 1-2 cepe (sau 10-15 bucăţi arpagic)
- 1 lingură ulei (unt de casă)
- sare
Mod de preparare Creier cu ceapa:
Creierul se curăţă şi se fierbe în prealabil.
Separat, într-o tigaie mai mare se pune la foc uleiul (untul) şi ceapa tocată mărunt (sau arpagicul tăiat în rondele fine).
Când ceapa s-a muiat bine, se adaugă cu multă grijă creierul răcit la temperatura camerei, tăiat în feliuţe de circa 2 cm grosime.
Se amestecă uşor pentru a nu se sfărâma prea rău creierul. Când totul este gata, se presară piperul şi creierul se serveşte cald, cu felii mai groase de lămâie (care pot fi stoarse peste amestecul creier – ceapă).
Ca garnitură se recomandă legume fierte şi prăjite în unt (morcov, mazăre, fasole boabe, bame şi chiar cartofi).
Atenţie: Cu oricâtă grijă s-ar pregăti mâncarea, creierul nu se va păstra sub formă de felii întregi.
Toată arta este ca bucăţile de creier din mâncare să rămână totuşi cât mai mari.
Pofta buna!