Creier cu ceapa

Printeaza

Creier cu ceapa din: creier, otet, piper, ceapa, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 2-3 creieri (de vită sau porc)
  • 1 lingură oţet
  • piper
  • 1-2 cepe (sau 10-15 bucăţi arpagic)
  • 1 lingură ulei (unt de casă)
  • sare

 

Mod de preparare Creier cu ceapa:

Creierul se curăţă şi se fierbe în prealabil.

Separat, într-o tigaie mai mare se pune la foc uleiul (untul) şi ceapa tocată mărunt (sau arpagicul tăiat în rondele fine).

Când ceapa s-a muiat bine, se adaugă cu multă grijă creierul răcit la temperatura camerei, tăiat în feliuţe de circa 2 cm grosime.

Se amestecă uşor pentru a nu se sfărâma prea rău creierul. Când totul este gata, se presară piperul şi creierul se serveşte cald, cu felii mai groase de lămâie (care pot fi stoarse peste amestecul creier – ceapă).

Ca garnitură se recomandă legume fierte şi prăjite în unt (morcov, mazăre, fasole boabe, bame şi chiar cartofi).

Atenţie: Cu oricâtă grijă s-ar pregăti mâncarea, creierul nu se va păstra sub formă de felii întregi.

Toată arta este ca bucăţile de creier din mâncare să rămână totuşi cât mai mari.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.