Creier cu legume asortate

Printeaza

Creier cu legume asortate din: creier de porc, otet, morcovi, mazare, pastarnac, broccoli, marar, sare, piper.

 

Ingrediente:Creier cu legume asortate

  • 400 g creier proaspăt de porc
  • 20 ml oţet
  • 2 morcovi
  • 100 g mazăre
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 100 g broccoli
  • 1 legătură de mărar verde
  • sare
  • piper

Ingrediente:

Creierul se spală in apă rece, se curăţă de sânge şi pieliţe, apoi se lasă la macerat în apă cu oţet. Morcovii şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie în fâşii lungi. Broccoli se rupe în bucăţi mari.

Se pun la fiert, într-o cratiţă, broccoli, morcovul şi păstârnacul în apă fierbinte, cu sare. După 30 de minute se adaugă mazărea. Când legumele sunt gata, se scot pe o farfurie şi se adaugă creierul în apa în care au fiert legumele. După 20 de minute, se scoate şi creierul, care se pune pe un platou, împreună cu legumele asortate.

Se condimentează cu piper şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Se poate servi cu zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.