Creier cu sos
PrinteazaCreier cu sos din: creier, oua, faina, pesmet, bulion, zahar.
- 600-700 g de creier de porc
- 2 oua
- 60-70 g faina
- 70 g pesmet
- ulei
- 100 g bulion
- 20 g făină pentru sos
- 15-20 g zahar
Mod de preparare:
Se fierbe creierul întreg în apa cu puţina sare şi o lingură de oţet, timp de 10-15 minute.
După care se scoate, se spală cu apă rece, se taie în felii dupa dorinţă, care se dau printr-un amestec de ouă, făină şi apoi pesmet.
Astfel pregătite, feliile se pun ia prăjit, fie într-o tigaie, cu grăsime, fie în cuptor, într-o tavă bine unsă cu grăsime. Când sunt gata, se scot şi se aşază pe un platou.
Lângă ele pot fi aşezate felii de roşii sau un sos preparat din bulion bine amestecat cu făina şi zahărul.
Pofta buna!