Creier cu usturoi

Printeaza

Creier cu usturoi din: creier, otet, piper, faina, patrunjel, ulei, vin, usturoi, sare.

Ingrediente:Creier cu usturoi

  • 2- 3 creieri (preferabil de viţel)
  • 1 lingură oţet
  • piper măcinat
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel verde tocat
  • 3-4 linguri ulei (unt)
  • 1 pahar vin alb, sec
  • 3-4 căpăţăni de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Creierul se spală, se curătă şi se fierbe. Se scoate creierul din apa în care a fiert, se lasă să se răcească şi să se scurgă. Se taie apoi în feliuţe groase de circa 2 cm şi se pune la prăjit într-o tigaie cu unt fierbinte în care s-a pus făina.

Se amestecă uşor (cu mare grijă) pentru a nu se prinde făina, dar nici să nu se sfarme creierul. Când creierul s-a rumenit putin, se adaugă paharul cu vin, 1 pahar cu supă sau apă caldă, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat ca pentru mujdei, piperul şi sarea (după gust).

Se mai lasă putin la fiert pentru a scădea lichidul, apoi se poate servi cu feliute de lămâie (după gust).

Ca garnitură se pot folosi cartofi fierţi (natur) sau legume fierte.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/creier-cu-usturoi html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.