Creier cu usturoi
PrinteazaCreier cu usturoi din: creier, otet, piper, faina, patrunjel, ulei, vin, usturoi, sare.
- 2- 3 creieri (preferabil de viţel)
- 1 lingură oţet
- piper măcinat
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel verde tocat
- 3-4 linguri ulei (unt)
- 1 pahar vin alb, sec
- 3-4 căpăţăni de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Creierul se spală, se curătă şi se fierbe. Se scoate creierul din apa în care a fiert, se lasă să se răcească şi să se scurgă. Se taie apoi în feliuţe groase de circa 2 cm şi se pune la prăjit într-o tigaie cu unt fierbinte în care s-a pus făina.
Se amestecă uşor (cu mare grijă) pentru a nu se prinde făina, dar nici să nu se sfarme creierul. Când creierul s-a rumenit putin, se adaugă paharul cu vin, 1 pahar cu supă sau apă caldă, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat ca pentru mujdei, piperul şi sarea (după gust).
Se mai lasă putin la fiert pentru a scădea lichidul, apoi se poate servi cu feliute de lămâie (după gust).
Ca garnitură se pot folosi cartofi fierţi (natur) sau legume fierte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/creier-cu-usturoi html