Creier de vita gratinat
PrinteazaO reteta delicioasa de creier de vaca gratinat din: creier de vaca, ceapa, telina, morcov, otet din vin, unt, boabe piper, frunza de dafin, sare, faina alba, nucsoara, cascaval, lapte si sare.
- 750 g creier de vacă
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 1 lingură oţet din vin
- 25 g unt
- 5 boabe piper negru
- 1 frunză dafin
- sare
pentru gratinat:
- 50 g faină albă
- 25 g unt
- 1 vârf de cuţit cu nucşoară
- 500 ml lapte
- 100 g caşcaval
- sare
Mod de preparare:
Creierul se spală bine, se curăţă de pieliţe, se fierbe şi se taie în cubuleţe, după ce s-a răcit. Intr-un vas în care clocoteşte laptele, se pune faina amestecată în prealabil cu untul şi nucşoara, amestecând continuu, la foc mic, timp de o jumătate de oră.
Se unge un vas cu unt şi se toarnă un strat de sos. Se adaugă bucăţile de creier şi sc completează cu restul de sos. Se presară deasupra caşcaval ras şi se pune vasul la cuptor aproximativ zece minute. Se stropeşte cu unt topit.
Poftă bună!