Creier de vitel cu usturoi
PrinteazaCreier de vitel cu usturoi din: creier de vitel, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, otet, ulei de masline, boia, sare.
- 600 g creier de viţel
- 2 cepe
- 1 căţel mare de usturoi
- pătrunjel
- cimbru
- 1 lingură cu oţet
- ulei de măsline
- boia de ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la foc domol un vas cu apă în care adăugaţi cimbru.Când apa clocoteşte potrivit, adăugaţi creierul de viţel. Lăsaţi-l să fiarbă pe foc mic o oră, apoi scoateţi-l din apă şi puneţi-l pe un platou să se răcească.
Separat, tocaţi cepele şi usturoiul cât mai fin. într-un castron formaţi un amestec din ceapă, usturoi, ulei, oţet, sare şi piper. Omogenizaţi amestecul şi combinaţi-l cu creierul tăiat în cuburi mici.
Aperitivul poate fi servit cald. Dacă este servit rece, ţinut la frigider, creierul îşi poate pierde din frăgezime.
Pofta buna!